• Evenemang idag
Söndag
23
Oktober 2022
Malmö Live Konserthus Malmö

Tommy Emmanuel

På grund av den rådande situationen kring Covid-19 är det tyvärr inte möjligt att genomföra Tommy Emmanuels konsert på Malmö Live den 24 oktober utan konserten kommer att flyttas till den 23 oktober 2022.
Köpt biljett till den 17 oktober 2020 och 24 oktober 2021 gäller till det nya datumet 23 oktober 2022 och du som biljettköpare behöver inte göra något. Kontakta Ticketmaster för eventuella biljettfrågor.
Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Sverige för fyra konserter i oktober. Med sig som special guest har han Frano.
“Songs are our teachers. They show us the depth of the human race and its unrelenting desire to create.” -- Tommy Emmanuel
Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt smått osannolika och spektakulära gitarrspel och artisteri.
Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt. Allt görs med otrolig karisma, fantastisk hastighet, fingerfärdighet och med oerhörd känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.
En viktig del av hans musicerande som alltid nämns, är glädjen. Ja, glädje. För det är en sak att spela dessa flerdimensionella arrangemang felfritt på en akustisk gitarr. Men att göra det med ett sådant leende, med äkta och hängiven förtjusning, är en oemotståndlig inbjudan att känna hans musik så djupt som han gör.
“The joy, säger han, “is there always because I'm chasing it through music. Seeing the surprise in peoples' eyes is worth living and working for... I can't help but play to the people with all my heart, which is overflowing with joy of being in that moment that I’ve worked all my life for. And here it is!”
Gitarrlegenden Chet Atkins var en av de första som inspirerade Emmanuel att prova "fingerpicker"-stilen som barn. Årtionden senare blev Atkins själv ett av Emmanuels största fans. Emmanuel har otaliga gånger hedrats i Guitar Player Magazine´s läsaromröstningar, och Tommy är en av endast fem musiker, handplockade av sin mentor Chet Atkins, som blivit tilldelad den prestigefyllda titeln certifierad gitarrspelare (CGP).
Tommy Emmanuels prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country.
Senast han var i Sverige var i mars 2018 då han besökte Göteborg, Stockholm, Jönköping, Kalmar, Norrköping och Malmö och gav oss sex fantastiska konserter. Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar honom som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att vi vågar lova att dessa konserter kommer bli oförglömliga.
Insläpp: kl 19.00
Eventstart: kl 19.30
Åldersgräns:13 år
Arrangör: www.livenation.se

Biljetter & tider

Söndag 23 Oktober 2022 19:30 Boka hos Ticketmaster
I siffror

71 st

har besökt evenemanget på Malmö.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Malmö Live Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tommy Emmanuel, Malmö Live Konserthus

POPULÄRT I Malmö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Malmö.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Malmö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December