• Evenemang idag
Måndag
26
Augusti 2019
Pildammsteatern Malmö

Höj rösten turné med Sven Wollter, Nynningen

Den 26 augusti kommer Sven Wollter, Nynningen och Matilda Magnusson att uppträda på Pildammsteatern kl 18.

För andra året i rad arrangerar Proletären en sommarturné tillsammans med bandet Nynningen, skådespelaren Sven Wollter och visartisten Matilda Magnusson. I juli och augusti besöker turnén elva orter med gratiskonserter på torg och i parker.

Turnén kommer till Pildammsparken i Malmö den 26 augusti. FRI ENTRÉ.
På scen står:

NYNNINGEN
Ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken och ett självskrivet namn i den svenska musikrörelsen. Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973.
Efter flera år under radarn återförenades bandet till allas förtjusning under vintern 2016 och har sedan dess gjort flera spelningar. Och en sak är säker – takterna sitter i! Förbered er på ett framträdande ni sent kommer att glömma.
Släppte tidigare i år det unika albumet "Vi kommer": open.spotify.com/album/1lpGhxlhxmqjdbk7aQyct9

SVEN WOLLTER
Hur presenterar man Sveriges mest folkkära skådespelare? På sitt långa CV har han några av landets mest hyllade skådespelarinsatser, han har spelat in skivor där han tolkar kända kampsånger och på senare år debuterat som författare. Och han har inte minst gjort sig känd som en man med ett enormt rättvisepatos. Genom hela sitt liv har han tagit ställning för förtrycka människor samtidigt som han har pekat på nödvändigheten av ett annat samhällssystem.
Under turnén kommer Sven läsa dikter som betyder mycket för honom och vem vet – kanske bjuder han på ytterligare något från sin breda repertoar.

MATILDA MAGNUSSON
Förmodligen den klarast lysande stjärnan på den svenska vishimlen just nu. Med sin medryckande energi och varma röst har hon gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country.
Matilda har också gjort sig känd som en artist som tar ställning. Under de senaste åren har hon bland annat spelat på stödspelningar för Svenska Hamnarbetarförbundet och Ship to Gaza.
Släppte förra året albumet "Matilda Magnusson sjunger Björn Afzelius": open.spotify.com/album/34SUEwR1rjUgLDGQbyJdcb

Idén med Höj rösten-turnén är just att uppmuntra folk att höja sina röster i vardagen. På jobbet, i föreningslivet och i politiken.
Proletären vill utmana den åskådardemokrati som så länge förlamat Sverige och lett till mygel och maktfullkomlighet i toppen.
Proletären tror på deltagardemokrati. Att vanliga människor gör sina röster hörda varje dag, året runt. Inte bara när det är dags att gå till valurnorna för att rösta på det minst dåliga alternativet.

Läs mer på www.proletaren.se

Kontakt:
Nils Littorin: 0709948753

I siffror

500 st

har besökt evenemanget på Malmö.info

POPULÄRT I Malmö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Malmö.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Malmö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November