Att flyga luftballong över Malmö

Luftballong 29 Sep 10:43

Vill du njuta av Skånes vackra landskap på ett spännande sätt? I en luftballong kan du glida fram över Malmö med omnejd och få en minst sagt svårslagen utsikt. Du kan också räkna med att det blir härligt avkopplande. Luftballongen svävar tryggt genom luften långt borta från allt trafikbuller. Upplevelsen passar nästan alla och ger chansen till en otrolig frihetskänsla.

Här nedan ser du olika erbjudanden om att flyga luftballong över Malmö med omnejd:

Hittade 2st upplevelser

Så går det till när man flyger ballong över Malmö 

När man flyger ballong så träffas alla deltagare på en mötesplats där pilot och besättning kommer gå igenom alla förberedelser. Säkerheten är inget man tummar med och alla som ska flyga kommer få en grundlig genomgång. När allt är klart är det bara att ta plats i ballongkorgen och mentalt förberedda sig på en mycket speciell upplevelse. Piloten ser till att göra en mjuk take-off och ganska snart är luftballongen på väg upp i himlen. Redan efter några minuter kommer du befinna dig högt uppe i luften. Det är ändå bara början.

Färden över Malmö stad

Färden kommer inte bara gå över Malmös unika stadsmiljö, utan det blir också de skånska slätterna utanför och även en del hav och kust. På förhand går det inte att veta exakt färdriktning. Ballongflygning handlar mycket om vinden och hur piloten kan nyttja den för att skapa en spännande ballongfärd. Vyerna som du kommer blicka ut över blir spektakulära, precis som du var en fågel högt uppe över Malmö. Upplevelsen är svår att beskriva eftersom det samtidigt blir lugnt och rofyllt.

En luftballong som färdas över Skånes vida slätter. Efter landning väntar ett Champagnedop!

Så landar luftballongen

Efter ungefär 50-60 minuter kommer piloten försöka hitta en lämplig landningsplats. Piloten känner till området väl och lär ha en ganska bra känsla för var det är bäst att göra en säker och behaglig landning. När du återigen har båda fötterna på jorden så brukar det traditionsenligt bli ett Champagnedop. Det blir alltid en uppskattad ceremoni och många i sällskapet lär ha njutit så mycket att det blir fler ballongfärder i framtiden.Mer om att flyga luftballong och bra tips

Att flyga luftballong är givetvis väderberoende. Skulle vädret vara olämpligt kan upplevelsen ställas in. Den som bokat får i så fall chansen att boka om vid annat tillfälle. Ballongflygningar brukar ordnas mellan maj och oktober.

Krav på deltagare

  • För att vara med i luftballong bör man vara minst 130 cm lång. Barn får följa med i vuxens sällskap, annars gäller en åldersgräns på 18 år. 
  • Aktiviteten görs i grupp. 
  • Det går bra att boka ensam, men det är alltså alltid en grupp som flyger ballong. 
  • En ballongflygning ges ofta bort som upplevelsepresent eller för att fira någonting med en speciell upplevelse. Ska den ges bort som present är det bra om mottagaren åtminstone är lite äventyrlig och inte överdrivet höjdrädd.

Att tänka på innan en ballongfärd

Ett gott råd är att klä sig efter vädret och gärna välja oömma kläder. Vid framför allt landning kan det hända att marken ibland är ojämn eller lerig, så välj gärna skor som klarar sådana förhållanden. Under resan brukar luftballongens värmare kunna producera ganska stark värme för den som står nära. Att ha en huvudbonad som en keps kan hjälpa. I övrigt fungerar du som passagerare så det är bara att hänga med och ta in den fantastiska utsikten och härliga känslan att sväva fram genom luften.

Redaktionen
malmö.info
Uppdaterad 2021-09-29
http://www.malmo.info/visa/luftballong

Hittade 2st aktiviteter

Hitta mer att göra

Välj en kategori