Att boka gokart i Malmö

GoKart 29 Sep 09:54

Gokart är egentligen ett begrepp som används i folkmun om den sport som egentligen heter karting: en sport som går ut på att så snabbt som möjligt köra en specialtillverkad bil som kallas kart ett antal varv runt en asfaltbana.

Här nedan ser du spännande erbjudanden om gokartåkning i Malmö:

Hittade 2st upplevelser

250 kr 213 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM

När man däremot pratar om gokart handlar det om små bilar som kan hyras och köras i en kartinganläggning. Av vissa ansedd som en sport, av andra som rent nöje och oavsett vilket har gokart blivit en mycket populär aktivitet som passar såväl tävlingslystna som entusiaster.

Om gokartens historia

Kalifornienbosatta Art Ingels var mannen bakom den första kända gokartbilen. Året var 1956 och han byggde bilen till sin son som egentligen ville köra en "riktig bil" men inte hade åldern inne. Sedan dess har dessa öppna bilar utvecklats till att omfatta såväl motor- som icke motordrivna bilar, ja till och med så kallade "superkarts" som kan mäta sig mot vilken racingbil som helst.

Idag är gokart en av de mest populära motorsporterna runt om i världen, kanske inte minst för att det är en aktivitet som passar de flesta, både vuxna och barn. Och vem vet - kanske finns nästa stora racingstjärna på nästa gokartbana du besöker!

Boka en tid i Malmö och lär dig gokartkörning

Det vore inte helt osannolikt om det faktiskt förhöll sig som så, att framtidens världsmästare i rally fanns på banan samtidigt som du. Titta bara på Michael Schumacher, en av flera FORMEL-1 förare som faktiskt har lagt grunden för sin karriär i en gokart! Detsamma gäller för Ayrton Senna, Jenson Button och Lewis Hamilton.

Att köra gokart är säkert
Att gokarts dessutom är både säkra och lätta att köra gör inte saken sämre. Det är en av de främsta anledningarna till att så många människor tycker om att köra - allt från hela kompisgäng till familjer och tävlingsförare.

Så här kommer du igång bakom ratten

Tänk på detta när du ska starta, köra och styra:

  • det finns en gaspedal till höger och en broms till vänster
  • det finns en ratt och ett säkerhetsbälte samt ett lågt bilsäte

När man väl har fått koll på detta elementära delar av gokarten är det bara att tuta och köra. Kör man tillsammans med mindre barn kan det dock vara bra att välja en gokart som, förutom säkerhetsbälte, även har en säkerhetsram runt sig i syfte att skydda föraren lite extra.

Gokart är roligt, fartfyllt OCH lärorikt

Att köra gokart är inte bara roligt och fartfyllt, det är också lärorikt, inte minst för barn. Många vittnar om nyvunna kunskaper om bland annat motorer, uthållighet, koordination, koncentration och (inte minst viktigt) - team work.

Många lär sig också tekniken med att köra gokart efter ett par gånger. Därför kan det vara en god idé att pröva åtminstone 2-3 gånger för den som har möjlighet. För att lära sig ta en kurva på rätt sätt till exempel. Då bör man sakta ner för att komma in i kurvan med lagom hög hastighet och sedan gasa på så att bilen kommer snabbt ur kurvan.

Generella riktlinjer när du ska boka gokart i Malmö


Man börjar oftast med en genomgång av körteknik och banregler. Därefter får man sin gokart som är anpassad efter ålder och längd. Minimilängd och lägsta ålder brukar vara 135 centimeter respektive 12 år. Gravida, epileptiker och personer med rygg/ nackproblem rekommenderas att avstå.

Redaktionen
malmö.info
Uppdaterad 2021-09-29
http://www.malmo.info/visa/gokart

Hittade 4st aktiviteter

Hitta mer att göra

Välj en kategori