Boka ost- och vinprovning i Malmö

Ostprovning 29 Sep 05:32

Gillar du ost och är du nyfiken på vin? Då passar det att kombinera dessa smakupplevelser i en ost och vinprovning ute på ett mysigt ställe.

Här nedan ser du olika erbjudanden där du kan boka olika slags ostprovningar

Hittade 6st upplevelser

Ost och vinprovning i Malmö

Om du någonsin har velat fördjupa dig i kulinariska smaker och velat veta mera om vilka smakkombinationer som fungerar bäst och varför så är det här verkligen någonting för dig. Det finns ju massor med olika sorters ostar och kanske ännu fler viner och du kan förvänta dig en riktigt lärorik och spännande kväll där du får testa ett urval ostar och hur de kan kombineras med olika viner.

Bli guidad i smakernas fantastiska värld

Du får lära dig både om ostarna, deras historia och de olika smaksensationer du upplever. Det finns salta ostar, syrliga ostar och gräddiga ostar, de utvalda vinerna lyfter smakerna till nya nivåer. Många deltagare vittnar om helt nya smakupplevelser under denna aktivitet. Går det verkligen att ha vitt vin till ost? Ska det vara torrt eller sött? Vilka tillbehör passar bäst i sammanhanget? Det finns många frågor och du kommer att få många svar under den här kulinariska smakresan.

Ett ost- och vinbord serverat med kulinariska äventyr för finsmakaren!

En ost- och vinprovning ledd av proffs

Denna aktivitet låter dig själv prova olika smakkombinationer under ledning av ett proffs. Du får lära dig om båda ostar och viners långa historia. Exakt vilka ostar du får testa kan bero på tillgång och säsong men du kommer att få smaka både vitmögelostar, blåmögelostar och vanliga svenska hårdostar tillsammans med omsorgsfullt utvalda viner och lite olika tillbehör. Under ett par timmar fördjupar ni er i denna magiska värld, smakar, jämför, smakar igen och pratar igenom vad det egentligen är som händer i gommen.

Att tänka på innan du bokar denna upplevelse

  • Tänk på att inte dricka någon alkohol före testningen eftersom det kan trubba av upplevelsen och smaksinnet.
  • Undvik också parfym eftersom luktsinnet i högsta grad är en del av smakupplevelsen och därför helst inte ska bli påverkat av andra dofter.

Boka för två och upplev i grupp

Varför inte ge dig själv och din bättre hälft eller en vän en riktigt härlig, kulinarisk upplevelse i present? Denna upplevelse passar väldigt bra som födelsedagspresent eller som en riktigt trevlig dejt tillsammans med någon du tycker om. Ni lär er massor med nya saker under väldigt gemytliga former. Ost- och vinprovning görs vanligtvis i lite större grupper så ni kan dela era smakupplevelser med andra och det är alltid lika intressant att ta del av hur andra känner och tycker vid sådana här smakprovningar.

Introduktionen till ett helt ny värld av smaker

Denna kväll kan bli introduktionen till många mysiga stunder framöver när ost och vin skapar ljuv musik tillsammans. Kulinariska utflykter till ostdiskar och nyfikna frågor på systemet för att hitta det där speciella vinet som behövs för att allt ska bli perfekt. Vanligen inleds aktiviteten med en intresseväckande föreläsning om vin och ost, du får lära dig massor om utseende, smak och vad som kan vara ett typiskt ostvin. Du lär dig massor både teoretiskt och praktiskt under kvällens gång och kommer att upptäcka en helt ny värld av smaker.

Redaktionen
malmö.info
Uppdaterad 2021-09-29
http://www.malmo.info/visa/ostprovning

Hitta mer att göra

Välj en kategori