Ölprovning i Malmö – boka din upplevelse här

Ölprovning 20 Sep 08:23

Häng med på ölprovning i Malmö och lär dig mer om en av världens äldsta drycker. I flera tusentals år har den uppskattade drycken tillverkats på olika platser i världen och den kommer i många olika stilar. På en ölprovning får du smaka på olika ölsorter och lära dig hur man urskiljer smaker, veta mer om tillverkningsprocessen och passande matkombinationer. Framför allt får du provsmaka olika populära ölsorter och lära dig skillnaden mellan dessa. Boka in en kul aktivitet med kompisgänget eller familjen och ge bort det som en presentupplevelse!

Här nedan ser du en rad olika erbjudande och ölupplevelser i Malmö som du kan boka in eller ge bort som present

Hittade 5st upplevelser

347 kr 295 kr EXKLUSIVT! FÅ 15% RABATT HOS UPPLEVELSE.COM NÄR DU BOKAR MED KODEN: STOCKHOLMCOM

Så här går det till på en ölprovning

Öl är en dryck som de allra flesta känner till, men som få har kunskap om. Öl har länge fått stå i skymundan för vin, whiskey och andra drycker som anses vara "finare". Det är först på senare år som öl har fått flytta in i finrummen tillsammans med de andra dryckerna. Idag finns det ett brett utbud av olika ölsorter på Systembolaget såväl som på svenska restauranger och barer. Det som är spännande med öl är kombinationen av tradition och innovation. På sistone har det dykt upp många spännande mikrobryggerier och andra ölexperiment. Samtidigt har de traditionella ölsorterna från klassiska ölländer som Belgien, England, Tjeckien och Tyskland också utökats i sortimentet. Det växande utbudet beror helt enkelt på ett ökat ölintresse! Allt fler inser att det finns många olika variationer när det kommer till öl. Smak, doft, färg, fyllighet och skum skiljer de olika sorterna åt. På en ölprovning får du lära dig mer om olika ölsorter.

Om ölprovning i Malmö

Boka en ölprovning i Malmö och lär dig skillnaden mellan lager, stout och IPA! Det är en smakrik och lärorik upplevelse där deltagarna får veta mer om ölets spännande historia, tillverkningsprocess och olika ölsorter. Dessutom får du lära dig hur du bäst kombinerar mat och öl. Vissa ölsorter passar nämligen bättre ihop med vissa smaker och maträtter. Du får lära dig mer om olika sorters öl och du får själv prova för att förstå skillnaderna mellan dessa. Under provningen får deltagarna lära sig att identifiera de olika ölens typiska karaktärsdrag. Deltagarna får testa flera olika sorter från den ljusaste till den mörkaste ölen. En duktig och ölkunnig lärare leder provningen.

Att gå på ölprovning i Malmö är ett trevligt sätt att bekanta sig med staden. Det passar deusstom bra när som helst i veckan.

Vem bör boka en ölprovning?

En ölprovning passar alla som gillar mat och dryck. Det spelar ingen roll om du är en ölkännare eller nybörjare - alla kan lära sig något nytt på provningen. Det är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med en grupp vänner, exempelvis på möhippan eller svensexan. Det är också en kul upplevelse tillsammans med familjen eller som en romantisk dejt. Självklart kan du även gå själv på provningen och träffa andra som också gillar öl. Det krävs inga förkunskaper. Däremot måste samtliga deltagare fyllt 18 år för att få delta eftersom provningen innehåller alkoholhaltiga drycker.

Att tänka på innan ölprovningen

Ölprovningen tar cirka 1,5 - 2 timmar och det finns några saker som kan vara bra att tänka på:

  • Drick inte alkohol innan eftersom det försämrar din förmåga att uppfatta smaker och dofter.
  • Använd inte parfym eller annat som luktar starkt eftersom det försvårar smakprovningen.
  • Bjud gärna med ett kompisgäng som du vill återknyta kontakt med 

Redaktionen
malmö.info
Uppdaterad 2021-09-20
http://www.malmo.info/visa/olprovning

Hitta mer att göra

Välj en kategori